Massagen

Massage bliver brugt til at hjælpe med at opretholde et godt helbred og øge velværet.

Massagen går ind og manipulerer med det bløde væv af kroppen og løsner musklerne. 

Massage har været brugt i de fleste kulture, både østlig og vestlig, gennem historien og var et af de tidligste midler til at mindske smerter i kroppen. 

Historien om massageterapi

– 5000 år med afslapning og smertelindring

Du tror måske massageterapien er en moderne trend som alternative behandlere bruger. Det er til dels også korrekt. De medicinske fordele ved massageterapi bliver bestemt fortalt i disse dage. 

Men det er ikke nyt. Massageterapi er en del af et traditionelt holistisk system med helingsmetoder, der begyndte for ca. 5.000 år siden.

Historien bag massageterapi stammer fra ca. 3000 f.Kr.(eller tidligere) i Indien, hvor det blev set som en hellig metode for naturlig heling. 

Massagen blev brugt af hindueren i Ayurveda. En praksis der blev blev lært videre gennem generationerne for at helbrede skader, lindre smerter, forebygge og helbrede sygdomme. De mener at sygdom er forårsaget, når folk er ude af balance med omgivelserne. Massagen skulle derfor genoprette kroppens naturlige og fysiske balance, så den kan hele naturligt. 

Da kulturen og historien udviklede sig, kom den helende massageterapi til Kina og Sydøstasien i omkring år 2700 f.kr. 

Her udviklede de det til en kombination af færdigheder og praksis i traditionel kinesisk medicin, kampsport og spirituel yogatræning af buddhister og taoister.

Indernes og kinesernes metoder var meget ens, baseret på den tro, om sygdom er forårsaget af en ubalance eller mangel på energi.

De gamle kinesere udviklede en bog kaldet Den Gule Kejseres Klassiske Bog Om Intern Medicin, den første bog der nævner akupunktur, akupressur, urtemedicin og massage som behandlingsform.

Massageterapien kom til Egypten i 2500 f.Kr., hvor de også udviklede på det. Det involverede tryk på specifikke punkter og på forskellige zoner på fødder og hænder. 

Senere tog nogle studerende munke terapiformen med til Japan, i omkring år 1000 f.Kr. og ændrede det til det der i dag bliver kaldet Shiatsu. Denne teknik er designet til at regulere og styrke dine organer ved at genoprette balancen af energiniveauer gennem stimulering af trigger punkter i håb om, at frembringe en naturlig modstand mod sygdom. 

massage-ryg

Egypterne påvirkede grækere og romere, der brugte massageterapi på forskellige måder. I Grækenland mellem 800 og 700 f.Kr. brugte atleter massage til at forberede deres krop før konkurrencer, og læger anvendte ofte urter og olier i kombination med massage til behandling af forskellige medicinske tilstande.

Hippocrates, “medicinens far”, behandlede fysiske kvæstelser i det 5. århundrede f.Kr. med friktion, en massageteknik, og var den første, der ordinerede en kombination af massage, ordentlig diæt, motion, frisk luft og musik for at genoprette helbredet – en opskrift, vi stadig hører om, selv i dag.

Den romerske læge, Galen, anvendte i det 1. århundrede f.Kr. massageterapi på kejsere og brugte Hippokrates ideer om behandling af skader og sygdomme. Den generelle befolkning strømmede til de romerske bade for “spa behandlinger” og full body massager for at stimulere cirkulation og løsne deres led.